Öntözőberendezés

Vállaljuk magánkertek, parkok, teniszpályák, golfpályák öntözőrendszereinek szakszerű tervezését és kivitelezését.

Az öntözés elengedhetetlen ha szép kertet szeretnénk. Ebben a rohanó világban kevés embernek van ideje locsolgatni. Ha mégis locsolunk, akkor lehet, hogy sokat vagy épp keveset és szinte sosem hajnalban amikor kellene.

Egy automata öntözőberendezés nagy segítség a növények, gyep vízigényének pótlására. A föld alá rejtett rendszer láthatatlan és nem akadályozza a kerti munkákat. Nem kell a slaggal harcolnunk nap mint nap. Automata vezérlőkön keresztül megfelelő programozással optimális vízkijuttatás érhető el. Ha kutunk vízhozama nem megfelelő szakaszolhatjuk az öntözést, időt adva a víz összegyűlésének. Az optimális hajnali locsolás sem gond többé, ez csak programozás kérdése. Éjjel a párolgási veszteség is minimális, ezért vizet spórolhatunk meg. Az esőérzékelővel ellátott rendszer érzékeli a természetes csapadékot és letiltja a locsolást . Modernebb a talajnedvesség érzékelő ami még takarékosabbá teszi az öntözést. Lényeges ez azokban a kertekben ahol csak hálózati víz van és minden cseppért fizetni kell. Ugyancsak a hálózati víznél szokásos probléma a víznyomás hiánya, amit nyomásfokozó szivattyú beépítésével orvosolhatunk.
A szórófejek, mikroszórók, csepegtetőcsövek széles skálája lehetővé teszi bonyolult, tagolt kertek és akár balkonládák öntözését is. Tápoldatot is juttathatunk az öntözővízbe, így még szebbek lesznek növényeik. A hosszabb távollétek, nyaralások alatt sem kell aggódnunk , hogy mire megyünk haza.

És , hogy mibe kerül? Sokan tévesen gondolják, hogy nagyon drága. Persze érdemes szétnézni a márkák között, mert elég nagyok a különbségek. A kertek sokszínűsége miatt nehéz négyzetméter árat megállapítani. A gyepöntözés kb. 500-1000.-ft/m2, de egyszerű csepegtető rendszer akár már pár tízezer forinttól megvalósítható. Fölső határ persze itt is a csillagos ég. Az a biztos ha megterveztetjük a rendszerünket és árajánlatot kérünk rá.( Az árajánlatból aztán vonjuk le a drágán vásárolt, de tönkrement növények vagy kiszáradt gyepszőnyeg árát.)

A kivitelezés általában átlagos magánkertekben 3-5 napot vesz igénybe. Az öntözőberendezést nem pár évre telepítjük. Az alkatrészek túlnyomó része műanyag és nincs minek elromlani rajta. A szórófejek kopó alkatrészeit 8-10 év után kell cserélni.
A tervezés rendkívül fontos, ezért csak szakemberrel csináltassuk! Új házak , kertek építésénél érdemes már a tervezési szakaszban gondolni az öntözésre. Sok kellemetlen bontási munkától megkímélhetjük magunkat, ha mondjuk a kocsibejáró alá betonozás előtt védőcsövet helyezünk el, amiben később áthúzhatjuk az öntözőcsöveket. Műszaki beállítottságú kertgazdák maguk is kiépíthetik az öntözőrendszert megfelelő terv alapján. Szakszerű telepítésnél nem kell félnünk a téli fagyoktól sem.

Kertészetünk az amerikai signature (lr nelson) cég telepítői szakvizsgájával rendelkezik és az általuk gyártott termékekkel dolgozunk. Külön kérésre más márkákat is beszerelünk de az ár érték arány talán a legjobb a signature-nél.

Bármi kérdésük van forduljanak bizalommal hozzánk!

Forgalmazott márkák: SIGNATURE, LR NELSON, MEGASOL, QEEN GIL, PEDROLLO, SIX TEAM, IRRITEC, RAIN BIRD, HUNTER, TORO.